marți, 9 august 2016

Sfaturi pentru tinerele mamici



    Totul poate parea extenuant atunci cand va apropiati de mult asteptatul moment – nasterea celui mic, mult asteptatul nou membru al familiei. Ce trebuie sa luati neaparat in calcul ? Avand in vedere ca aveti atatea pe cap, sunt atat de multe lucruri de facut, ce este esential si nu trebuie lasat la o parte ?
Inainte de nastere :

1)      Asigurati-va un ajutor din partea familiei sau a pretenilor. Momentele imediate dupa nastere vor fi foarte solicitante, iar dumneavoastra nu veti fi foarte in forma, de aceea este esential sa apelati la cei apropiati pentru sustinere.

2)      Pregatiti-va din timp lucrurile esentiale pe care trebuie sa le luati la spital. Nu stiti niciodata cand va fi momentul crucial, asa ca nu strica sa aveti mereu la indemana un pachet cu lucrusoarele esentiale. 

3)      Decorati camera celui mic catusi de putin, sau macar cumparati lucrurile esentiale, precum : un patut, o masa unde poate manca, jucarii, cateva seturi de haine. Nu lasati pe ultima suta de metri, intrucat nimeni nu mai are chef, timp sau bani pentru a alerga dupa haine de bebelus si scutece. 

4)      Incercati pe cat posibil sa aveti o alimentatie sanatoasa in timpul in care sunteti gravida si totodata sa nu luati prea mult in greutate. Daca va veti ingrasa foarte tare, veti avea de furca cu kilogramele in plus in imediata perioada de dupa nastere si apoi multa vreme dupa aceea. Totusi, nu va infometati. Cel mic se hraneste cu ceea ce si dumneavoastra va hraniti, astfel ca trebuie sa fiti in forma si cat se poate de sanatoasa. Evitati alcoolul, tutunul sau orice alta substanta ce poate afecta fatul. 

5)      Faceti miscare, fie ca inseamna plimbari prin parc, cursuri de yoga, pilates sau orice alt soi de efort fizic. Mare atentie insa : nu exagerati, nu faceti miscari bruste si incercati pe cat posibil sa aveti o stare de calm. Cel mic simte ceea ce si dumneavoastra simtiti, astfel ca il afectati in mod negativ de fiecare daca cand aveti trairi nefericite, pline de furie sau de angoasa. Aveti grija de cel mic pe cat posibil, intrucat aceasta este perioada lui de formare. 

6)      Faceti cat mai multe exercitii de respiratie. Travaliul va fi un moment neasteptat si panica va poate acapara si lua prin surprindere. Invatati si repetati din timp cum sa respirati corect, cum sa va controlati in momentele dificile, deoarece acela chiar nu este momentul oportun pentru a va panica si a pierde timpul pretios. 

7)      Beti foarte multa apa. De asemenea, dusurile lungi sau o baie lunga va vor ajuta cu durerile de muschi, si totodata va vor relaxa. 

8)      Nu puneti atat de mult accent pe sexul copilului, intrucat nu acesta este definitoriu, ci daca acesta se va fi sanatos si fericit. 

9)      Informati-va pe cat posibil despre problemele care pot aparea in perioada imediata nasterii celui mic. Asta inseamna atat bolile copilariei – varicela, pojar, varsat de vant, scarlatina – cat si problemele cu stomacul cauzate de parazitii intestinali. Trebuie sa fiti pregatiti pentru eventualele dificultati care pot aparea. Nu va panicati si nici nu tratati aceste incidente de parca ar fi sfarsitul lumii ; sunt normale si cu toti am trecut prin ele, fie ca am vrut sau nu. 

10)   Mergeti frecvent la medic, consultul acestuia fiind esential deoarece poate determina eventualele complicatii sau dificultati intampinate. Totodata, acesta va poate confirma sau nu daca cel mic este sanatos sau nu, daca totul este in regula. 

11)   Dormiti cel putin opt ore pe noapte, somnul fiind un element crucial in sanatatea dumneavoastra si a celui mic. Nu va neglijati odihna, deoarece dupa nastere va asteapta multe nopti pierdute in care aveti grija de cel mic. 

12)   Creionati-va un stil de viata echilibrat, acesta fiind cel mai important lucru. Daca traiti sanatos, faceti miscare, dormiti destul si sunteti fericita, atunci si cel mic este la fel. 

13)   Anticipati sarbatoarea care va veni dupa  nastere : botezul. Firma noastra de animatie pentru copii va poate ajuta cu o petrecere de zile mari, punandu-va la dispozitie ursitoare de lux, care vor face spectacol si ii vor bucura pe cei mici. Rolul ursitoarelor este de a prezice viitorul celui mic, de a-i ura de bine si de a face spectacol. Pentru o amintire de neuitat, aveti grija sa angajati persoanele potrivite pentru imortalizarea momentului magic. Noi va venim in ajutor cu cameramani profesionisti care vor inregistra si fotografia intreaga seara, doar pentru confortul dumneavoastra. De preferat ar fi sa chemati si un animator pentru petreceri copii, sau mai multi, in functie de numarul de micuti, pentru ca si copiii invitati sa se bucure si sa aiba o seara de neuitat. Va oferim un spectacol inedit, cu muzica de buna calitate, dansuri, jocuri imaginate de animatorii nostri, personaje de poveste si multa, multa distractie. Serviciile noastre se caracterizeaza prin accesibilitate, profesionalism, pret bun si calitate.

Dupa nastere : 

14)   Puneti in aplicare orice plan aveti cu privire la petrecerea de botez. Este important sa faceti ca visele dumneavoastra sa devina realitate. O data in viata ii puteti organiza micutului petrecerea de botez, asa ca, de ce sa nu faceti ceva cu adevarat special ? E adevarat ca el nu va putea pricepe mare lucru la momentul de fata, insa mai tarziu, dupa ce va creste, ii veti arata filmarile si fotogafiile, iar el se va putea declara mandru ca a avut o asemenea seara. 

15)   Aveti grija de cel mic, perioada din imediata apropiere a nasterii este intotdeauna cea mai obositoare. Incercati sa il supravegheati pe cat posibil, sa il ascultati si ajutati de fiecare data cand plange si sa mergeti frecvent cu el la medic. 

16)   Alegeti un nume care i se potriveste si care va place, insa nu exagerati. Nu optati pentru un nume pompos si nemaiauzit, doar asa de dragul ca odrasla dumneavoastra sa fie mai buna decat ceilalti. Problemele vor aparea cand cei din jurul sau se vor chinui sa ii pronunte numele, sa ii scrie numele, si cel mai important este sa se numeasca cumva placut si usor, nicidecum greoi, imposibil de scris si pronuntat. 

17)   Vorbiti cat mai mult in apropierea copilului dumneavoastra, in asa fel incat va invata sa rupa primele lui cuvinte. Nu puneti prea multa presiune asupra lui in asa fel incat sa spuna prima oara «  mama » sau « tata » si doar lasati-l sa spuna ce vrea el. Totodata, incercati pe cat posibil sa nu fiti dezamagiti daca sperantele dumneavoastra asupra limbajului celui mic nu au devenit realitate. Fiecare copil se dezvolta in ritmul lui, nu are niciun rost sa il grabiti sau sa il sicanati daca a ajuns la o varsta relativ inaintata si tot nu vorbeste prea mult. Totusi, daca chiar va ingrijoreaza acest aspect, mergeti la medic. 

18)   Organizati o petrecere bomba cu ocazia aniversarii de un an a celui mic. Este intr-adevar un moment magic in familia dumneavoastra – prima aniversare a copilului. Intrucat veti vrea sa invitati toti prietenii sai, dar si mamicile si taticii lor, incercati sa faceti rost de ceva divertisment de calitate pentru cei mici, in asa fel incat dumneavoastra sa va puteti retrage in liniste, cateva mese mai incolo si sa stati sa va trageti sufletul. Noi va putem oferi aceasta solutie – chemati un animator profesionist pentru ziua de nastere a copilului dumneavoastra. Dupa cum am mentionat anterior, acesta va interpreta la alegere un personaj din orice desen animat doriti (indicat ar fi sa consultati catalogul nostru pe personaje), fiind costumat adecvat si va avea grija de copiii, ii va supraveghea si ii va si distra in acelasi timp. 

19)   Oferiti-i o educatie cat se poate de buna. Aceasta il va ajuta mai departe cand isi va forma principiile dupa care se va ghida in viata, il va defini in viitor. 

20)   Daca cel mic a inceput deja sa vorbeasca mai mult decat cateva cuvinte sporadice, atunci pregatiti-va pentru o avalansa. E ca si cum in tot timpul in care a fost un observator tacut a asteptat cu nerabdare acest moment in care va va asalta cu uraganul de intrebari. Despre ce ? Despre tot, de la lumea inconjuratoare, la desene animate, planete, spatiu-timp, viata de dupa moarte, de ce vecina de la trei tipa la vecinul de la parter tot timpul, si tot asa. Important este sa nu va rastiti la cel mic, desi la un moment dat poate deveni stresant. Tratati-i intrebarile cu calm, respectati-l si invatati-l tot ceea isi doreste cu atata ardoare. 

21)   Incurajati-l sa faca sport, sa aiba un stil de viata sanatos si sa fie fericit. Aceste lucruri sunt esentiale si il vor defini. Il vor ajuta sa devina un adult implinit si fericit care isi iubeste viata si se bucura ca traieste.
Indiferent daca este fetita sau baietel, pretuiti-va copilul cat de mult puteti. Echipa noastra de animatie pentru copii va poate ajuta organizand petreceri de neuitat in cinstea celor mici, doar pentru fericirea lor. Nu ezitati sa ne contactati.





Alegeti cu incredere Ursulla.ro, mai multe detalii gasiti aici:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu