marți, 9 august 2016

Educatia de acasa



Inainte ca fetita sau baietelul dumneavoastra sa faca primii pasi in societate, este esential sa o sau sa il invatati cum sa se comporte. Copiii sunt suflete libere, care actioneaza adesea dupa bunul plac, insa este crucial sa ii invatati cate putin din felul in care trebuie sa se comporte, sa le indicati granitele potrivite. 

1) Este foarte important sa nu va bazati doar pe ceea ce urmeaza sa invete la gradinita sau la scoala generala. Adesea educatia este considerata de-a gata invata, la fel ca si comportamentul in societate, in asa fel incat majoritatea invatatorilor nu isi mai bat capul cu educarea la nivel comportamental. Asadar, incetul cu incetul, instruiti-va copil in a isi construi manierele si principiile. 

2) Nu ii aruncati in fata o lista de reguli pe care nu i le si explicati. Incercati pe cat posibil sa il faceti sa priceapa de ce trebuie sa se comporte in acest fel, sa ii aratati ca si dumneavoastra va comportati urmand acel principiu, acea notiune. Doar spunandu-i ca « trebuie » nu este suficient. Nu il motivati, nu il faceti sa fie determinat inspre a face ceea ce dumneavoastra doriti. Incercati sa argumentati cat mai pe intelesul lui, fiti cat se poate de expliciti si dovediti-i ca intr-adevar asa este corect. 

3) Nu il certati prea tare si nici nu il jigniti in cazul in care vedeti ca nu v-a ascultat. Este foarte posibil sa fi uitat, sa fi asimilat informatia in mod incorect, sau pur si simplu sa nu fie convins cu adevarat de veridicitatea acelor actiuni. Ceea ce trebuie sa faceti este sa ii explicati din nou ce si cum, cum trebuie sa se poarte si motivatia necesara sa i-o atasati in mod subtil. Motivatia este partea cea mai importanta a procesului de convingere. Fara aceasta, treaba ar fi doar un calvar, doar un rau inutil, care nu va dura in timp. Mai devreme sau mai tarziu, cel mic se va plictisi si va abandona acea idee. 

4) Rasplatiti-l atunci cand vedeti ca a reusit si ca intr-adevar se comporta cum trebuie. Totusi, nu il faceti dependent de aceasta rasplata, in asa fel incat sa ajunga sa se comporte cumva doar temporar, doar cat timp poate obtine acel ceva de la dumneavoastra. In acest caz, din nou, nu va atingeti scopul.

5) Fiti cat se poate de perseverenti, rabdatori, si urmariti indeaproape progresul celui mic. Majoritatea parintilor, din iubirea pe care le-opoarta odraslelor, tind sa fie orbiti de existenta lor si neaga toate faptele rele pe care acestia le intreprind, le trec cu vederea. Important pentru dumneavoastra este sa puneti bazele unei educatii valoroase pentru cel mic, deoarece acum este momentul. Mai tarziu, dupa ce se va fi pornit pe acest drum al vietii, va fi foarte greu sa se reanalizeze. Nu imposibil, dar dificil.
Cand este utila educatia pe care le-o oferiti celor mici ?
Practic, intotdeauna. Va vom da cateva dintre cele mai importante exemple :

1)      Cand vor sa isi faca un prieten nou. Educatia le va facilita conversatia, ii va ajuta sa se exprime si sa fie placuti. 

2)      La scoala, gradinita, sau in orice alta institutie. 

3)      In familie – un om educat va sti sa comunice, sa relationeze si nu se va inflama in cazul in care se intampla sa aveti un conflict. Mai mult, va fi echilibrat, temperat, va sti cum sa rezolve o problema. 

4)      In situatii limita – prin educatie dobandesti un oarecare autocontrol, esential in situatiile limita sau in momentele dificile prin care va trece cel mic. Desi in acest moment nu vedeti niciunul la orizont, ele exista si se apropie vertiginos. 

5)      In relatia cu sinele – cand acesta se va auto analiza, va lua educatia ca pe un avantaj, ca pe ceva bun. Astfel, va fi mai fericit si mai implinit cu sinele sau, va avea o opinie buna despre el, stima de sine, deci va fi un om mai bucuros. Echipa noastra de animatie pentru copii organizeaza petreceri exceptionale. In calitate de parinte, este important sa stiti cum sa va rasplatiti copilasii si cum sa ii faceti fericiti. O petrecere inseamna un test pentru a vedea cum se comporta cel mic in societate, cum relationeaza cu cei din jurul sau, dar de asemenea este un prilej de distractie. Mai mult, nu trebuie sa va fie teama ca se va intampla cine stie ce cu cei mici, ca trebuie sa stati cu ochii pe ei in permanenta, deoarece animatorii pe care ii veti chema se vor ocupa de toate acestea. Totodata, ei vor veni imbracati in niste costume speciale, tematice, care vor ilustra personajul mult asteptat de micuti. Avem o gama variata de personaje, pe care o puteti accesa vizionand portofoliul de personaje. O petrecere buna inseamna muzica de calitate, spectacole de dans, karaoke, jocuri, distractie, animatori buni, personaje de poveste, iar noi va putem aduce toate acestea la realitate.

Ce inseamna educatia efectiva ? Care sunt regulile principale pe care cel mic trebuie sa si le insuseasca ?

1)      Sa fie prietenos si amabil cu cei din jurul sau. Daca cineva nu l-a ranit sau nu i-a facut ceva rau, nu are niciun drept sa fie rau sau nepoliticos cu cei din jurul sau. Este neplacut sa jigneasca sau sa tipe la copii de langa el, indiferent de varsta lor sau de familia din care provin.

2)      Trebuie sa se formalizeze cu modalitatile de salut, de rugaminte, cu formalitatile care ne inconjoara. De la simplul « Buna ziua » la « Multumesc », atunci cand cineva face ceva placut pentru el, la formulele prin care isi cere scuze. 

3)      Este important ca cel mic sa dezvolte o stima de sine, insa aceasta sa nu il acapareze. Da, este un om frumos, da, are pe ce sa se bazeze cand afirma asta, insa nu trebuie sa se considere superior sau sa actioneze ca si cum este deasupra altora. 

4)      Poate ca dumneavoastra il rasfatati dupa cum pofteste, insa in grupul sau sunt unii copii care nu au atat de multi bani. Este de preferat sa il invatati, indiferent daca el stie sau nu deja toate chestiile astea sa nu ii considere inferiori pe cei ce nu beneficiaza de acelasi venit sau nu au atat de multi bani. Superioritatea nu vine din lumea exterioara, materiala, ci din cea interioara. 

5)      Invatati-l pe cel mic sa deprinda valorile care il vor face un om frumos. Rabdarea – daca cineva greseste, nu intelege, sau pur si simplu are nevoie de mai mult ajutor din partea lui, este crucial sa nu izbucneasca si sa il faca sa se simta prost pe cel ce i-a solicitat ajutorul. Perseverenta – daca isi doreste cu adevarat ceva, trebuie sa lupte pentru a obtine. Asa merg lucrurile, perseverenta este unealta cu adevarat importanta. Loitalitate – in familie, in relatiile de prietenie, alaturi de sinceritate, onoare, iertare si onestitate. Empatie – un om empatic este un om placut, care intelege ce si cum si de ce. Inteligenta – sustineti-va copilul si incurajati-l sa profeseze, sa invete, intrucat prin cunostintele acumulate poate evolua si deveni un om de succes.

Ceea ce este important in acest proces de educatie al copilului este faptul ca dumneavoastra il invatati cum sa fie fericit. In momentul in care cel mic are, inca de la inceputuri, un set de valori si de principii pe care le stapaneste, in care crede si care il definesc, stie ce vrea de la viata. Le aplica peste tot pe unde merge, il fac sa fie el insusi, il ajuta in cazul oricarei dileme. Spre exemplu, se va confrunta la un moment dat cu momente de cumpana, in care nu stie daca sa actioneze cumva sau altcumva. Care este solutia corecta, care il va face sa fie impacat ? Va analiza acel lucru si se va gandi daca merita, daca respecta setul lui de valori. Cand actioneaza in conformitate cu acesta, este impacat cu sine si fericit, stie ca a facut ceea ce trebuie. Misiunea dumneavoastra ca parinte ( una dintre cele mai importante) este sa ii aratati aceste lucruri. Bineinteles, il puteti lasa sa se descurce pe cont propriu, insa ii va lua destul de mult pana va gasi aceasta solutie. 

Ca parinte bun, mai mult ca sigur doriti ca cel mic sa fie fericit si sa aiba o copilarie cu adevarat frumoasa. Asadar, ca sa ii aratati ca il iubiti si il sustineti, organizati-i o petrecere in cinstea evolutiei sale sau pur si simplu pentru a-i arata ca inseamna foarte mult pentru dumneavoastra. Chemati toti prietenii lui, alegeti un personaj care credeti ca i s-ar potrivi, si da-ti drumul celei mai spectaculoase petreceri de care a avut vreodata parte micutul dumneavoastra. Animatorii nostri vor face toata treaba in privinta distractiei sau a muzicii, dansului, jocurilor inedite. Tot ceea ce dumneavoastra treuie sa faceti este sa ne contactati si va stam la dispozitie. Spectacole de calitate, pret accesibil. Serviciile noastre sunt definite de profesionalism, daruire, multa munca, inspiratie, spontaneitate, recunoscute peste tot in Bucuresti si in Ilfov. Va asteptam cu drag pentru momente de neuitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu