marți, 9 august 2016

Atelier



Educatia muzicala este o arta pe care aproape toata lumea o indrageste, mai ales cei mici. Copilaresc alaturi de muzica din clipa in care mama ii leagana, incarncand sa ii adoarma si le canta o balada. Concluzia este ca este important sa va educati copiii in a asculta muzica si a profita de nenumaratele posibilitati pe care arta le intinde la picioarele lor. 

Echipa noastra profesionista de animatie pentru copii va poate oferi un spectacol de neuitat. Tot ceea ce dumneavoastra trebuie sa faceti este sa ne contactati, iar impreuna vom stabili toate detaliile necesare, de la tipul petrecerii pe care il doriti pana la personajul care s-ar potrivi cel mai bine in functie de invitati si de ceea ce ei isi doresc. Un extra pe care il puteti gasi in cadrul spectacolelor noastre sunt setul de karaoke care va face furori printre cei mici. Cu aceasta ocazie, va scoatem la iveala faptul ca este foarte bine sa va indrumati copiii inspre arta muzicala. 

Muzica a aparut inca de la inceputul timpului, si a supravietuit vertiginos. Mai mult, se afla in continua schimbare, dand dovada de o evolutie cat se poate de imprevizibila. Fiecare decada a avut un gen spectaculos, un gen definitoriu, la fel cum si fiecare cultura are ceva simbolic. Asa au luat nastere toate genurile, de la jazz, blues, rock, country, folk, indie, muzica de opera, etc. Important este sa le aratati micutilor faptul ca pot gasi un refugiu in arta, ca se pot exprima prin intermediul ei. Cum sa faceti asta ?  Inscrieti-va copilul la cursuri de muzica, invatati-l sa gaseasca genul de muzica ce i se potriveste si care ii este definitoriu – cel putin la momentul respectiv, intrucat va evolua si gusturile sale vor evolua pe masura. Un artist va fi adesea judecat sau privit cu alti ochi de cei din jurul sau. 

Manuirea unui intrument muzical inseamna infinite ore de munca, de dedicare si de perseverenta. Din momentul in care copilul dumneavoastra va invata sa iubeasca muzica, de atunci va pretui instrumentele muzicale si totodata va sti sa persevereze. Aceasta lectie se invata greu si adesea oamenii esueaza la capitolul perseverenta. Ei nu inteleg ca doar prin perseverenta poti reusi, ca doar asa lucrurile pe care ti le doresti cu adevarat pot deveni realitati. 

Cum sa faceti ca aceste lucruri sa fie intelese de cel mic ?

Probabil ca deja a vazut la colegii lui chitare sau vioare, si se simte si el inexplicabil atras de aceste obiecte. Poate ca prietenul lui cel mai bun canta la tobe, a incercat si el de cateva ori, dar moare de curiozitate si nerabdare sa incerce sa invete sa cante la asa ceva. In calitate de parinte, cu siguranta ca priviti aceste lucruri ca un soi de toane. Ca atunci cand a vrut sa fie astronaut si a trebuit sa-i cumparati tot setul de figurine cu planetele si ceva extraterestrii ciudati, sau atunci cand era fan nu stiu ce desen animat cu papusi cu buze imense si ia-ti luat sase papusi Bratz, pana cand s-a plictisit si a revenit la Barbie. Nu aveti de unde sa stiti daca muzica il va prinde sau nu. Daca dumneavoastra, spre exemplu, stiti sa cantati la un instrument, il puteti invata si arata cam cum merg lucrurile. 

Cumparati o chitara ieftina, aratati-i bazele, si ajutati-l sa si le insuseasca. Ce este exential : nu il impingeti sau stresati, insa indicati-i ca pot sa exerseze. Nu il stresati sau luati la rost daca nu si-a insusit inca notiunile invatate. Aveti grija sa faca toate astea din placere, nu din obligatie. Daca nu are ureche muzicala de la inceput, nu este problema, o va dobandi in timp, important este sa invete sa se exprime. O data ce va pune mana pe un instrument si va persevera cateva luni, isi va dezvolta abilitatile si va reusi sa interpreteze cantecele sale preferate sau sa compuna unele noi. 

In educatia unui individ, multitudinea domeniilor despre care cunoaste cate ceva, chiar daca nu profeseaza, este esentiala. Cunoasterea il va ajuta sa se dezvolte, sa evolueze, sa faca fata dificultatilor vietii. Echipa noastra de animatie pentru copii va poate ajuta cu un preview in acest domeniu. Pe langa faptul ca animatorii nostri fac spectacol, sunt carismatici, politicosi, stiu sa aiba grija de copii si sa ii si distreze, vin cu un set de karaoke ideal pentru ca cei mici sa se transforme in staruri rock. Muzica este ceva de care tot noi de ocupam, pentru ca fara ea petrecerea nu ar putea fi la fel de spectaculoasa si inedita. 

Adesea in scoli educatia plastica si cea muzicala sunt privite ca o corvoada, ceva inutil si de neinteles, cand lucrurile usoare sunt explicate in mod pompos si incorect. Adevarul este ca lucrurile stau la fel de usor – sau de complicat – ca la celalte domenii, si in momentul in care iti dai interesul, perseverezi, incerci sa faci ceva pentru a deveni mai bun, nu ai cum sa esuezi. Ceea ce noi va sugeram este sa va impingeti copilul spre a descoperi mai bine lumea exterioara si spre a evolua. 

Daca totusi si totusi chiar nu are ureche muzicala, incercati sa il dati la niste cursuri de arte plastice, pentru ca poate ca in el zace un mic Picasso. Toti copiii iubesc sa coloreze si sa isi deseneze personajele preferate din desenele animate urmarite cu rigurozitate, asa ca de ce sa nu faceti mai mult de atat ? Echipa noastra de animatie se ocupa si cu organizatul de ateliere de creatie, in cadrul carora cei mici isi pot dezvolta talentele artistice si pot invata lucrurile de baza in ale desenului. De la forme simple la forme in 3D, apoi la schitarea bazelor din cadrul unui portret, la natura moarta, peisaje, si putina teorie despre imbinarea culorilor, perspectiva, si toate cele necesare. Nu ezitati sa ne contactati oricand, intrucat va stam la dispozitie indiferent de nelamuririle pe care le aveti. 

Alegeti cu incredere Ursulla.ro, mai multe detalii gasiti aici:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu